Terug naar overzicht

AQUAQUICK 2000-V Wegdekreiniger – 20ltr.

AQUAQUICK 2000-V is een uniek reinigingsmiddel, speciaal ontwikkeld voor het ontvetten van wegdekken na olie- en brandstoflekkages als gevolg van mechanische storingen of calamiteiten. In tegenstelling tot industriële reiniging, waarbij via een olie- en waterafscheider op het riool wordt geloosd, komen de weggespoelde olierestanten na wegdekreiniging meestal in de wegberm of in een ‘gewoon’ rioolsysteem terecht. Universele (snelscheidende) ontvetters zijn daarom niet geschikt als wegdekontvetter. Zie voor meer informatie de toelichting hieronder.

€ 81,00
VÓÓR 14:00U BESTELD = MORGEN GELEVERD

AQUAQUICK 2000-V wegdekontvetter
AQUAQUICK 2000-V is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van olielekkages op wegen of terreinen waarvan de olierestanten meestal in de berm of een gewoon rioolsysteem terecht komen. Op basis van o.a. citroenzuur heeft AQUAQUICK 2000-V een sterk ontvettende werking waardoor de ondergrond al snel weer vetvrij en dus stroef en veilig zal zijn. Maar er is meer: vanwege de unieke (licht zure!) samenstelling worden de (weggespoelde) olierestanten onder invloed van AQUAQUICK 2000-V versneld biologisch afgebroken. Hierdoor blijft de milieuschade door de olielekkage tot een minimum beperkt! Uiteraard is AQUAQUICK 2000-V ook prima toepasbaar voor allerlei andere situaties waar geen riool met een olie- en waterafscheider beschikbaar is. Denk aan de reiniging / ontvetting van verkeersborden en schrikhekken of voertuigen en machines “in het veld”.

Concentraat
AQUAQUICK 2000-V is een “normaal” concentraat dat qua sterkte c.q. verdunning overeenkomt met de meeste andere ontvettende reinigingsmiddelen in de markt. Afhankelijk van de soort verontreiniging moet AQUAQUICK 2000-V voor gebruik minimaal 1:5 tot maximaal 1:20 met water worden verdund. Voor het ‘oplossen’ van pure motorolie is een verdunning van 1:10 met water meestal al ruim voldoende.
AQUAQUICK 2000-V is ook leverbaar als een 5 x sterker concentraat. Dat kan een logistiek voordeel zijn, zeker als wordt gewerkt met een goed instelbare tussenmenger. Zie voor meer informatie daartoe onze versie: AQUAQUICK 2000

Unieke eigenschappen
– Direct prima ontvettend resultaat (o.a. vanwege natuurlijk citroenzuur)
– Volkomen veilig in gebruik (niet irriterend voor huid en luchtwegen)
– 100% biologisch afbreekbaar en niet giftig voor waterorganismen
– Tast materialen niet aan. (geen aantasting van non-ferro metalen)
– Tast asfalt niet aan, maakt brandstoffen onbrandbaar (vermindert explosiegevaar)
– Versnellende invloed op de afbraak van olierestanten in berm of riool o.a. door:
– lange emulsiestabiliteit
– milde samenstelling (o.a. citroenzuur)
– toevoeging van plantenextracten (nutriënten /voedingsstoffen voor bacteriën.)

AQUAQUICK 2000, de ideale mix
– Veilig voor mens, milieu en materiaal, economisch en praktisch in gebruik
– Prima ontvettende resultaten met alle oliesoorten op alle ondergronden
– Uniek in aantoonbare afbraak van olierestanten in berm en riool. (zie testrapporten!)

Testrapporten / goedkeuringen
– TNO Delft
– Rijkswaterstaat, afd. weg- en waterbouw
– Universiteit Twente

Gebruiksinstructie
• Verdun AQUAQUICK 2000-V vooraf met water. Minimaal 1:5 voor zeer zware verontreinigingen, gemiddeld 1:10 (oa. voor motorolie), maximaal 1:20
• Breng voldoende van het verdunde middel aan op de verontreiniging:
o Brandstoffen: ± 1 lt. verdunde AQUAQUICK-V per liter gelekte brandstof
o Motorolie: ± 2 lt. verdunde AQUAQUICK-V per liter gelekte brandstof
o Zware olie: ± 2½ lt. verdunde AQUAQUICK-V per liter gelekte brandstof
• Voor een goed reinigingsresultaat moet het reinigingsmiddel goed worden vermengd met de verontreiniging. Dat kan direct door het middel aan te brengen onder hoge druk of na het aanbrengen: het verdunde middel over de verontreiniging gieten en vervolgens vermengen d.m.v. een borstel of bezem.
• Zeker op een poreuze ondergrond enkele minuten laten inwerken, dan nogmaals goed doorborstelen. Vervolgens met ruimschoots water wegspoelen naar een vuilwaterriool of de berm. Indien geen water voorhanden is kan de verontreiniging ook worden geabsorbeerd met korrels of absorptiematten.

Productspecificaties

Product Details

Artikel nr.V1013