Afzuigsysteem

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Recirculatiefilter-opzetunit UFA.025.030 Artikel nr: 14-1047 (39306)
    Speciale prijs € 1.675,00 Normaal € 1.724,00
    VÓÓR 14:00U BESTELD = VANDAAG VERZONDEN

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Wil je voorkomen dat er gevaarlijke dampen blijven hangen in je veiligheidskast? Maak dan gebruik van een mechanisch afzuigsysteem dat aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. Bij VanDoClean bestel je voor een scherpe prijs krachtige radiaal afzuigventilatoren, afzuigmodules voor onderbouwkasten, opzetunits voor veiligheidskasten en complete ventilatiemodules waarmee je vier kasten tegelijk vrij houdt van gevaarlijke dampen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor extra accessoires zoals koolactiefilters voor je afzuigsysteem.

Afzuigsysteem werkplaats

Er zijn verschillende manieren om het afzuigsysteem voor je werkplaats in te richten. Een radiaalventilator zorgt bijvoorbeeld voor een zeer krachtige afzuiging. Deze wordt geleverd met een handige montageconsole en kan aangesloten worden op normale wisselstroom, conform de VDMA en CE richtlijnen. Op de aansluitflens kun je een slang of buis plaatsen die naar de veiligheidskast leidt. Plaats bij voorkeur je radiaal afzuigsysteem buiten de werkplaats. Deze maakt namelijk flink wat geluid. Een ventilatie opzetunit is een mooi stil alternatief dat je direct op de veiligheidskast kunt plaatsen.

Afzuigsysteem industrieel

Een uitgebreide werkplaats waar meerdere chemische vloeistoffen worden opgeslagen vraagt om een afzuigsysteem met een industrieel ontwerp zoals een ventilatiemodule. Deze kun je op maar liefst vier veiligheidskasten tegelijk aansluiten. Daarmee wordt de lucht tot wel tien maal per uur ververst. Bij storing schakelt de groene controlelamp automatisch uit en gaat de rode controlelamp branden. Het aansluiten van dit afzuigsysteem met industrieel ontwerp is heel eenvoudig dankzij de meegeleverde muurconsole en montageset.

Veiligheidskast of chemicaliënkast met afzuiging

Onze klanten vragen ons vaak wat beter is: een veiligheidskast of een chemicaliënkast met afzuiging. Over het algemeen wordt een chemicaliënkast gebruikt voor de opslag van chemische vloeistoffen die weliswaar gevaarlijk zijn, maar niet brandgevaarlijk. Daarnaast zijn er speciale logen en zurenkasten verkrijgbaar. Met een veiligheidskast wordt vaak de brandwerende veiligheidskast bedoeld. Deze wordt het meeste toegepast bij de opslag van chemische vloeistoffen die licht ontvlambaar of brandbaar zijn. De keuze voor een veiligheidskast of chemicaliënkast hangt samen met het type afzuiging. Bij het laatstgenoemde kasttype is het beter wanneer deze explosieveilig is. Neem bij vragen contact op met onze deskundige klantenservice.

Waar wordt een afzuigsysteem voor gebruikt?

Een afzuigsysteem wordt vooral toegepast op containers en veiligheidskasten waar brandgevaarlijke chemische stoffen in worden opgeslagen. Het zorgt ervoor dat er zich geen giftige gassen en dampen kunnen ophopen, doordat deze direct worden afgevoerd. Je zou een afvoersysteem kunnen zien als een afzuigkap die geen kooklucht maar gevaarlijke gassen opvangt. Bij VanDoClean heb je een ruime keuze uit verschillende soorten afvoersystemen.

Wat is de levertijd bij Vandoclean?

Bij VanDoClean beschikken wij over een grote eigen voorraad, zodat ruim 80% van onze producten direct geleverd kan worden. Vanuit ons hoofdkantoor en magazijn in Loon op Zand voorzien wij dagelijks onze klanten in chemische, medische, logistieke en andere bedrijfstakken van passende oplossingen. Wij streven ernaar om een bestelling die vandaag geplaatst is, morgen al bij je af te leveren!

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij VanDoClean hanteren wij vaste tarieven voor zowel Nederland als België. Bij een bestelling van onder de €600 wordt een bedrag van €17,50 extra gerekend aan transportkosten. Klanten in België betalen €22,50. Zit je order boven de €600? Dan worden er geen extra verzendkosten gerekend.

Kunnen artikelen geretourneerd worden?

Wij streven naar perfectie en de volledige tevredenheid van onze klanten. Mocht een product toch niet aan je eisen voldoen of om andere redenen te wensen overlaten, neem dan gerust contact op met VanDoClean.