VanDoClean is eind 2004 opgericht door Piet van Dongen. De aanleiding was de verkrijging van de exclusieve verkooprechten van AQUAQUICK 2000 wegdekontvetter. Dat is een uniek reinigingsmiddel vanwege het aantoonbaar versnellende effect op de biologische afbraak van weggespoelde olierestanten.

De focus was destijds dan ook specifiek gericht op de reiniging van olie- en brandstoflekkages op wegen na ongevallen en calamiteiten. Brandweerkorpsen, gemeenten, Rijks- en Provinciale overheden en Defensie waren daarbij de belangrijkste doelgroepen.

Met de algemene economische voorspoed groeide VanDoClean voortvarend mee. Het productenpakket breidde gestaag uit met o.a. Spill Control Producten (t.b.v. het afdichten en opvangen van lekkages) en absorptiematerialen t.b.v. het absorberen van olie- en chemicaliënlekkages. In 2009 trad Jan van Loon toe als compagnon. Jan heeft zich vanaf die tijd vooral toegelegd op industriële afnemers en toepassingen. Inmiddels genereert het bedrijfsleven in het algemeen het grootste deel van onze omzet!

In 2010 namen Jan en Piet “Absorbit Trading” uit Haarlem over. Mede daardoor betrokken we toen ook een nieuw bedrijfspand aan De Hoogt in Loon op Zand. Vanwege het sterk groeiende klantenbestand en het productenpakket is de aanvankelijke eenmanszaak inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers in Nederland op het gebied van calamiteitenmaterialen tbv vloeistoflekkages. Ons team realiseert dagelijks onze doelstelling om een kwalitatief hoogwaardig productenpakket nagenoeg in zijn geheel direct uit voorraad te leveren.

Uitgangspunt daarbij is: voor 14.00 uur besteld, de volgende dag geleverd. Dat geldt zowel voor één of meerdere pakketten alsmede voor pallets naar Nederlandse bestemmingen. Bestellingen uit andere Europese landen worden in de regel uiterlijk binnen 3 dagen bij onze dealers en relaties aldaar afgeleverd.

Sinds 2016 is ook Jeroen Brummelkamp als salesmanager actief bij VanDoClean. Samen met Jan van Loon is hij nu verantwoordelijk voor het commerciële aspect binnen onze handelsonderneming. Jan en Jeroen zijn desgewenst direct aanspreekbaar bij specifieke vragen, zie daartoe hun GSM nummers onder ‘contact’.

Los daarvan verzorgt onze binnendienst via ons algemene telefoonnummer, dito mailadres of via deze website probleemloos alle reguliere aanvragen en opdrachten.

VanDoClean / Absorbit is er voor u. “We will clean the future”!