Spill Kits

Het Absorbit® pakket omvat veel verschillende Spill Kits voor evenzovele toepassingen. De kits bevatten elk een specifieke selectie aan absorptiematerialen, Spill Control producten en veiligheidsartikelen als brillen, handschoenen, afvalzakken etc., alles steeds precies en compleet afgestemd op de beoogde toepassing.

Absorbit Spill Kits variëren van de ‘Zipperkit’, een zeer compacte set met 20 lt. absorptiecapaciteit tot Spill Kits voor schepen met een opnamecapaciteit tot 1900 liter! De meeste kits zijn daarbij naar keuze leverbaar in de ‘Oil Only’ of ‘Universal’ versie.

Spill kit

Zipperkits

De Zipperkit is een compacte ‘EHBO’ set bij lekkages in diverse omstandigheden. Eenvoudig mee te nemen op voertuigen of machines met b.v. hydraulische installaties als vrachtwagens, kranen en shovels. De Zipperkit bevat 20 matten en 2 slangen met een totale absorptiecapaciteit van 20 lt. De set bevat ook een paar handschoenen en een afvalzak en is leverbaar in ‘Oil Only’ of ‘Universal’ uitvoering.

Response Bag

De ‘Response Bag’ heeft een dubbele absorptiecapaciteit (40 lt.) t.o.v. de Zippekit en bevat standaard ook een ‘Spill Bag’ met 15 lt. opvangcapaciteit en een gelamineerde mat ter bescherming van de ondergrond. Deze set in handige draagtas is daarom zeer geschikt voor b.v. onderhoudsdiensten of andere situaties waarbij ‘onderweg’ onderhoud of reparatie moet plaatsvinden.
Ook deze set is leverbaar in Oil Only of Universele uitvoering en uiteraard ook weer aan te vullen met extra Spill Control producten als putty en pluggen.
image description
IMG_2102

Mobiel Spill Station

Deze sterke ‘opslagkast op wieltjes’ is supersnel inzetbaar bij lekkages in bedrijfsgebouwen etc.  Deze Spill Kit bevat diverse absorptiematerialen als matten, slangen en kussens met een totale absorptiecapaciteit van 75 lt.(!) en Spil Control producten als Magic Bond putty, een pluggenset, handschoenen, veiligheidsbril en afvalzak. Deze mobiele Spill Kit wordt bij voorkeur op een vaste centrale plek in b.v. een productiehal, lab, werkplaats of magazijn gestationeerd. Van daaruit kan de set dan direct doeltreffend worden ingezet bij een lekkage of ongeval. Milieuschade en/of gevaarlijke situaties worden zo ‘in de kiem gesmoord!’. Ook deze Spill Stations zijn leverbaar is Oil Only of Universele versie en ook complete navullingen zijn standaard leverbaar.

Spill Drums

De compacte en waterdichte Spill Drum is ideaal inzetbaar aan boord van een schip, op een kade of op elke andere kwetsbare plek, binnen of buiten. De hersluitbare ton is naar keuze leverbaar met 42 of 155 liter aan absorptiecapaciteit en kan daarbij ook weer direct worden ingezet als veilig en afsluitbaar afvalvat. Effectief dus en ruimtebesparend! Wederom leverbaar in Oil Only en Universele uitvoering met ook weer standaard navullingen uit voorraad leverbaar.
image description
image description

Calamiteitenbox

De Calmiteitenbox is qua vorm afgestemd op compacte opslag in b.v. een voertuig, labo of magazijn. De stevige PVC krat met hersluitbaar deksel meet 80 x 60 x 32½cm buitenmaats. De krat bevat 25 matten, 12 slangen, 8 kussens en een pak wipes met een totale absorptiecapaciteit van 105 liter! De box is weer leverbaar in zowel Oil Only als Universeel, compleet of als navullingspakket.

Pollution Containers

Voor locaties waar zich grotere lekkages kunnen voordoen zijn onze Pollution Containers zeer geschikt. Deze sterke containers van slagvast kunststof met deksel en RVS sluitingen zijn spatwaterdicht en kunnen dus ook probleemloos buiten worden geplaatst. Denk aan opslagplaatsen van gevaarlijke vloeistoffen, havens, distributie- en / of overslagbedrijven etc. Leverbaar voor 300 of 600 liter absorptiecapaciteit, specifiek voor olie of brandstoffen (OO) of Unverseel voor alle soorten vloeistoffen inclusief agressieve chemicaliën. Ook voor deze grotere Spill Kits zijn complete navullingen als losse set leverbaar.
image description
9050

OPA90 Spill Containers

De OPA Containers zijn speciaal samengesteld voor grotere schepen en voldoen o.a. aan de daarvoor geldende regelgeving voor de scheepvaart volgens SOPEP en OPA-90. DE solide sontainers zijn weer- en corrosiebestendig en eenvoudig verplaatsbaar d.m.v. heftrucksleuven. De OPA containers zijn leverbaar in 7 barrel (1100 lt.) of 12 barrel (1900 lt.) uitvoering met naar keuze een extra aanvulling aan veiligheidsproducten als veiligheidshandschoenen, -brillen, etc. Op verzoek ontvangt u de complete samenstelling van deze kits die al naar gelang de uitvoering wordt afgeleverd in 1, 2 of zelfs 3 cotainers van 114 x 82 x 70 cm.

Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment?

Bekijk dan ons ruime aanbod aan spill kits.