Spill Control

Olie- of chemicaliënlekkages veroorzaken bijna altijd milieuschade en vormen meestal ook een direct gevaar voor mensen in de nabije omgeving. Spill Control producten zijn ontwikkeld om lekkages waar mogelijk te stoppen en / of om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken.

image description

Overmaatse bergingsvaten

Om een lekkend vat veilig af te voeren is een overmaats vat de beste oplossing. D.m.v. een schroefdeksel is het vat zelfs luchtdicht afsluitbaar. Het overvat is voorzien van UN keur en daarmee geschikt voor transport over weg en water. Netto inhoud standaard 360 ltr. maar ook extra groot als 390 ltr. beschikbaar, daarmee geschikt voor de berging van alle 200 ltr. vaten/drums.
Het overmaats vat kan worden verplaatst met een heftruck. Om een vat in of uit het overvat te laden kan gebruik worden gemaakt van een takel of heftruck met vatenklem. Alternatief handmatig door het overvat over het lekkende vat te plaatsen, om te rollen en het geheel vervolgens weer overeind te zetten.

Drainsealmatten

Het weglekken van gevaarlijke vloeistoffen naar het riool is gemakkelijk te voorkomen d.m.v. een VanDo putafdichtmat. Deze matten van chemicaliënbestendig urethaan zijn zeer soepel en hebben een éénzijdige kleeflaag. Hierdoor zijn putdeksels op allerlei ondergronden eenvoudig af te dichten door de mat simpelweg op de putdeksel te leggen. De VanDo drainsealmatten zijn leverbaar in 4 afmetingen, t.w.: 40×40, 60×60, 80×80 en 100×100 cm.
drainsealmat
image description

Spill berm

Voorkom dat een lekkage zich uitbreid of verplaatst naar een andere plek, ruimte of een riool d.m.v. de Spill Berm. Dit kleverige en zeer soepele materiaal is chemicaliën-bestendig en dicht direct af op nagenoeg elke ondergrond. Het materiaal kan in elke vorm worden gebogen, b.v. om een machine zodat daar geen vloeistof onder kan weglekken. Voor specifieke situaties is de Spillberm met een mes eenvoudig op maat te snijden. Na gebruik eenvoudig afspoelen met water en zeep: gereed voor hergebruik.
Afmeting: 300 x 10 x 7 cm., bestelnr.: 9040-C

Conische stoppers

Conische Stoppers zijn zeer geschikt om snel lekkende leidingen of openingen als afvoerputjes af te dichten om (weg-) lekken te voorkomen. Deze stoppers van stevig urethaan zijn chemicaliënbestendig en na gebruik eenvoudig te reinigen met water en zeep, dus gereed voor hergebruik. De Conische Stoppers zijn leverbaar in 3 maten, t.w.: 2″(± Ø 5 cm), 3″(± Ø 7½ cm) en 4″(± Ø 10 cm).
image description
image description

Spill bags

Compact opvouwbare opvangzak, vangt veilig 15 of 100 liter vloeistof op, incl. agressieve chemicaliën.
Ideaal inzetbaar bij ongevallen, b.v. bij uit een carter lekkende olie (SB15) of een lekkende dieseltank van een vrachtauto. (Sb100) Zelfs al zit een tank bijna aan de grond en / of op een talud, de Spill Bag past er altijd onder!
Neemt weinig plaats in en is snel inzetbaar. Een speciale constructie zorgt er bij de SB15 voor dat de opgevangen vloeistof niet meer terug kan lopen en de zak met vloeistof dus veilig afgevoerd kan worden.

T-barrier

De T-Barier is een permanente oplossing om te voorkomen dat vloeistoffen weglekken of die juist tegen te houden. Denk aan een barrière rondom een opslag van gevaarlijke stoffen zodat gelekte vloeistoffen nooit verder kunnen wegstromen. Anderzijds kan de T-barier voor een roldeur voorkomen dat b.v. regenwater in een (magazijn-) ruimte stroomt. De T-Barier wordt met afdichtkit vast op de ondergrond geschroeft. Vervolgens kan daar gewoon overheen gereden worden met voertuigen of hefrucks. De T-Barier is leverbaar in lengtes van 3 meter, 11 cm. breed en 5 cm. hoog. D.m.v. speciale hoek- en verlengstukken is elke vorm of lengte te overbruggen.
image description

Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment?

Bekijk dan ons ruime aanbod aan spill control producten.