Lekbakken

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor ongelukken met chemische stoffen. Wanneer je daar veel mee werkt, heb je lekbakken nodig. Zelfs wanneer je voorziet in een veilige opslag kan er zich een ongeluk voordoen, bijvoorbeeld in de vorm van lekkage. Daarom kun je maar beter gebruik maken van een lek opvangsysteem. Wij hebben verschillende lekbakken voor je die allemaal als doel hebben om het vrijkomen van gevaarlijke stoffen te voorkomen.

Kunststof lekbakken

Wanneer je veelal zuren, ammoniak, chloor en andere etsende - oftewel bijtende - stoffen in opslag hebt, zijn kunststof lekbakken dé oplossing. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen, namelijk:

  • Kunststof lekbak zonder rooster
  • Kunststof lekbak met rooster
  • Kunststof lekbak speciaal voor IBC vaten

Qua materiaal voor de kunststof lekbakken in ons brede assortiment onderscheiden we HDPE (hoge dichtheid polyethyleen) en PP (polypropyleen). HDPE kenmerkt zich door zuur-, slag- en stootbestendig te zijn. PP bakken nemen daarentegen geen vocht op en de inhoud blijft niet aan het materiaal kleven.

Lekbakken chemicaliën

Je kunt niet zomaar alle lekbakken voor chemicaliën opslag gebruiken. Hiervoor zul je een model moeten aanschaffen dat aan alle milieueisen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan de BRL-K21009, een enkelwandige bak die wordt toegepast voor bovengrondse en atmosferische opslag. Om overstroming en andere ongelukken te voorkomen, moeten je lekbakken voor chemicaliën bovendien 110% van de opslagcapaciteit hebben die aan de gewone tank wordt toegeschreven waar de bak onder komt te staan. Per specifieke situatie kunnen er nog aanvullende eisen gelden.

Lekbakken gevaarlijke stoffen

De wetgeving schrijft op het gebied van lekbakken voor gevaarlijke stoffen drie mogelijkheden voor:

  • Een ongecertificeerde lekbak, opvangbak of milieubak
  • Een gecertificeerde lekbak, opvangbak of milieubak conform AS SIKB 6700
  • Een gecertificeerde lekbak, opvangbak of milieubak conform BRL-K903 en BRL-K21009

Voordat je ze in gebruik neemt, moet je voor je lekbakken om gevaarlijke stoffen mee op te vangen een AS 6700 verklaring voor vloeistofdichte voorziening hebben ontvangen. Deze krijg je pas nadat een geaccrediteerde instelling een grondige inspectie heeft uitgevoerd. Eén eis is dat de vloeistofdichte opvangvoorziening minstens gelijk moet zijn aan de opslagcapaciteit van de bovenliggende tank.

Stalen lekbakken

Opslag, vervoer en behandeling van aardolie, benzine en andere chemische grondstoffen vereist stalen lekbakken. Ook hier zijn weer verschillende soorten verkrijgbaar:

  • Stalen lekbak zonder rooster
  • Stalen lekbak met rooster
  • Stalen lekbak voor IBC vaten
  • Verrijdbare lekbakken van staal

Let wel dat stalen lekbakken zonder rooster op de juiste manier worden voorbereid. Je moet de vaten namelijk zelf in de lekbak zetten en er ook weer uit tillen. Verplaatsen van de vaten gaat gemakkelijker wanneer je over een exemplaar mét rooster beschikt. De vloeistof lekt dan direct in de bak en het vat blijft schoon. Voor snellere en eenvoudigere verplaatsing moet je een Verrijdbare lekbak of een andere mobiele opvang hebben.

Lekbakken olie

Heb je specifiek lekbakken nodig om olie mee op te vangen? Ook dan zit je bij VanDoClean als gebeiteld! Zoals altijd is ook hier de maat ontzettend belangrijk. Gelukkig kun je bij ons kiezen uit:

Is dat nog steeds niet wat je zoekt in lekbakken om olie mee op te vangen? Niet getreurd! Wij hebben ook Opvouwbare lekbakken voor je. Sterker nog, je hele werkvloer kan indien nodig een opvangbak zijn! Om zeker te zijn van het juiste formaat doe je er verstandig aan om contact met ons op te nemen. Bij VanDoClean laat je namelijk heel gemakkelijk je lekbak op maat maken!

Wat is de levertijd bij VanDoClean?

Bij VanDoClean beschikken wij over een grote eigen voorraad, zodat ruim 80% van onze producten direct geleverd kan worden. Vanuit ons hoofdkantoor en magazijn in Loon op Zand voorzien wij dagelijks onze klanten in chemische, medische, logistieke en andere bedrijfstakken van gepaste oplossingen. Wij streven ernaar om een bestelling die vandaag geplaatst is, morgen al bij je af te leveren!

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij VanDoClean hanteren wij vaste tarieven voor zowel Nederland als België. Bij een bestelling van onder de €600 wordt een bedrag van €17,50 extra gerekend aan transportkosten. Klanten in België betalen €22,50. Zit je order boven de €600? Dan worden er geen extra verzendkosten gerekend.

Kunnen artikelen geretourneerd worden?

Wij streven naar perfectie en de volledige tevredenheid van onze klanten. Mocht een product toch niet aan je eisen voldoen of om andere redenen te wensen overlaten, neem dan gerust contact op met VanDoClean.

Waarom lekbakken bij VanDoClean kopen?

Al meer dan 20 jaar is VanDoClean koploper op het gebied van veiligheid in de industrie. Je kunt dus rekenen op een uitgebreide ervaring en expertise. Bovendien voldoen al onze producten aan de strengste milieueisen. Nog belangrijker: wij spelen graag in op jouw specifieke situatie wanneer je lekbakken bij VanDoClean wilt kopen. Wij staan dan ook voor advies op maat. En alsof dat nog niet genoeg is, profiteer je bij VanDoClean van de scherpste prijzen!