Olieboom

4 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Olieboom

Regelmatig vinden op het water olie-verontreinigingen plaats, bijvoorbeeld in havens, rivieren en kanalen. Wanneer er olie gemorst is, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk aangepakt wordt. Met absorberende oliebooms is het mogelijk om gemorste olie te kunnen absorberen. De oliebooms zorgen er ook voor dat de verspreiding van de olie naar andere gebieden voorkomen kan worden. Het is belangrijk om een oliemorsing zo snel mogelijk te melden, zodat de calamiteit door gebruik van een olieboom de morsing kan aanpakken. Oliebooms zijn er in verschillende formaten.

Olieboom kopen

Een olieboom is van groot belang wanneer er een olie-verontreiniging heeft plaatsgevonden. Wanneer er olie is gemorst, kan een olieboom ervoor zorgen dat de olie geabsorbeerd wordt. Een olieboom kopen en beschikbaar hebben zorgt er dus voor dat verspreiding van verdere olie wordt tegengegaan.

Hoe werkt een olieboom?

Een olieboom werkt als volgt: de oliebooms blijven op het water drijven en nemen vervolgens de olie op. Het water wordt dus niet geabsorbeerd, maar de olie wel. Hierdoor wordt de olie effectief opgeruimd. Wanneer de oliebooms vol zitten met olie, blijven ze te allen tijde drijven op het wateroppervlakte. Omdat er metalen haken en ringen aan de olieboom zitten, zijn ze eenvoudig aan elkaar te koppelen zodat je langere lengtes kunt maken. Ook zijn ze aan een boot of schip te koppelen. Meestal is het absorberende materiaal van een olieboom een polypropyleenvezel, die door een kokervormig net wordt omgeven. Het net is van hetzelfde materiaal gemaakt. Verder is de buitenste laag van oliebooms UV-bestendig. Hierdoor zijn ze langdurig te gebruiken.

Welke olieboom heb ik nodig?

Er zijn verschillende oliebooms te koop. Er zijn dunne oliebooms, maar ook dikke oliebooms. De dunne oliebooms worden ingezet op rustig water zoals sloten, kleine rivieren of meren. Op ruim open vaarwater is het aan te bevelen om de dikke oliebooms te gebruiken, eventueel samen met oliekerende schermen. Deze schermen keren de olie. Dat zorgt ervoor dat de olie zich niet verder verspreidt. Daarna kan de olieboom de olie absorberen. Op die manier kan er efficiënt worden gehandeld.

Wat is de levertijd bij Vandoclean?

Vandoclean heeft een snelle levertijd. Vanuit het centraal gelegen hoofdkantoor en magazijn in Loon op Zand (Noord Brabant) worden dagelijks klanten uit alle bedrijfssectoren beleverd, zoals de industrie, (petro)chemie, laboratoria, transport & logistiek, maar ook ziekenhuizen en overheidsinstellingen. Meer dan 80% van de producten wordt direct uit eigen voorraad verzonden dus: vandaag besteld = morgen in huis.

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij VanDoClean hanteren wij vaste tarieven voor zowel Nederland als België. Bij een bestelling van onder de €600 wordt een bedrag van €17,50 extra gerekend aan transportkosten. Klanten in België betalen €22,50. Zit je order boven de €600? Dan worden er geen extra verzendkosten gerekend.

Kunnen artikelen geretourneerd worden?

Wij streven naar perfectie en de volledige tevredenheid van onze klanten. Mocht een product toch niet aan je eisen voldoen of om andere redenen te wensen overlaten, neem dan gerust contact op met VanDoClean.

Waarom een olieboom bij Vandoclean kopen?

Wanneer er olie is gemorst, kun je een olieboom bij Vandoclean kopen om de olie te absorberen en verspreiding in te dammen. De oliebooms van Vandoclean blijven op het water drijven. Door de haken en ringen aan de oliebooms van Vandoclean, zijn ze koppelbaar en tevens eenvoudig aan een boot of schip vast te maken.