Oil Only sorbents

 
Oil Only sorbents

Olievlek? Olielekkage? Olie op de vloer? Olie of brandstof op water? > Absorbit Oil Only Sorbents!

Oil Only sorbents worden specifiek toegepast voor de absorptie van alle soorten brandstof- en olielekkages (koolwaterstoffen). Doordat Oil Only sorbents waterafstotend zijn wordt de olie- of brandstofverontreiniging selectief opgenomen van natte ondergronden en zelfs van oppervlaktewater. De Oil Only matten, kussens, slangen en booms blijven drijven op water maar nemen de olie- of brandstofverontreiniging razendsnel op tot 25 x het eigen gewicht!

Met name voor olie- en brandstoflekkages na calamiteiten zijn deze sorbents dus uitermate geschikt. Denk aan olielekkages op wegen of terreinen waar de (diesel-) olie vaak op een waterplas ligt. Korrels of universele sorbents nemen dan ook het water op!
Bovendien zijn de matten en slangen eenvoudig aan te brengen en net zo gemakkelijk weer af te voeren. Per liter olie is ongeveer 1 mat nodig (van 40x50 cm.). Dit is equivalent aan 1 à 2 kg. korrels! Ofwel, gelijk aan 50 tot 100 keer het (afvoer-) gewicht t.ov. een absorptiemat!

Op oppervlaktewater zijn sowieso alleen maar Oil Only Sorbents toepasbaar. Denk aan oliebooms om olieverontreinigingen in te dammen en matten om lichte (diesel-) olieverontreinigingen simpel van het wateroppervlak op te nemen.

Oil Only voor bedrijf en industrie

 
Snel ingrijpen bij een lekkend vat

Oil Only Sorbents worden toegepast door allerlei bedrijven en industrieën die met olie of brandstoffen werken. Uiteraard betreft dat bedrijven in de olie-industrie maar anderzijds is dit materiaal onmisbaar bij elk type bedrijf dat met voertuigen of machines werkt. Denk aan het onderhoud van of ongevallen met motoren waarbij olie of brandstof kan lekken. Van transportbedrijf tot scheepvaart, van garage tot onderhoudsdienst, olie en brandstoflekkages komen overal voor. Met een relatief geringe voorraad Oil Only producten of een Oil Only Spill Kit kan veel milieu & vervolgschade op een eenvoudige manier worden voorkomen.

Oil Only voor inzet bij calamiteiten

 
Oil Booms preventief voor een brug

Naast industriële toepassingen worden Oil Only producten voornamelijk ingezet bij calamiteiten. Denk daarbij aan olie of brandstoflekkages op wegen of terreinen maar vooral ook op oppervlaktewater. Oil Only producten zijn even gemakkelijk toe te passen op een vaste ondergrond als op een sloot, vijver, kanaal elk ander type oppervlaktewater. Deze producten zijn direct inzetbaar na een calamiteit maar uiteraard ook preventief inzetbaar zoals oil booms bij werkzaamheden waar olie of brandstof zou kunnen lekken.

Deze toepassing geldt met name voor brandweerkorpsen, gemeentelijke of private calamiteitendiensten, havendiensten, Rijks- en Proviciale waterstaat, bedrijven die olie- en brandstoffen verwerken en/of distribueren, scheepvaart etc.

Oil Only producten zijn herkenbaar aan de blauwe kleur (matten en rollen) of wit met 'oil only' opdruk (snakes, kussens en oil booms). De matten, rollen, kussens en booms zijn uiteraard apart leverbaar maar ook als set in allerlei verschillende Spill Kits. (zie 'Spill Kits'!)

Navigatie

 
U bent hier: Product » Absorptiematerialen » Oil Only sorbents

Neem contact op

 
Klikt u hier om informatie aan te vragen over dit product.