Polipropyleen Sorbents

 
Rol preventief tegen olielekkages

Vanwege het lichte gewicht en de hoge capaciteit tot vloeistofopname zijn Polipropyleen (PP) producten zeer geschikt voor de absorptie van vloeistoffen. PP is een aardoliedestilaat dat van korrelvorm verwerkt wordt tot een suikerspinachtige substantie. Vervolgens kan het materiaal naar keuze worden verwerkt tot rollen, matten, slangen of kussens. Op die manier wordt maximaal gebruik gemaakt een specifieke vorm per toepassing.

Naast de verschillende vormen kan het basismateriaal vooraf al op verschillende manieren worden bewerkt. Zo is PP van nature waterafstotend en neemt dan alleen olieachtige vloeistoffen op. Die eigenschap is ideaal om specifiek olie of brandstoffen te absorberen van wateroppervlakken. Anderzijds kan PP als grondstof chemisch worden bewerkt zodat het wél water en dus ook alle vloeistoffen op waterbasis opneemt. In dat geval kunnen dus ook vloeistoffen als koelvloeistof en allerlei chemicaliën worden geabsorbeert.

Polipropyleen multifunctioneel toepasbaar

 
Kussens en slangen absorberen veel vloeistof!

Naast de reeds genoemde opties kan Polipropyleen nog verder worden 'bewerkt' voor verschillende toepassingen. Zo kan de basis versie zo 'luchtig' mogelijk worden gefabriceerd waardoor de open structuur extra veel vloeistof op kan nemen. Anderzijds kan het materiaal juist wat steviger worden geperst waardoor het sterker wordt en minder pluist. Ook kan een één- of tweezijdige laag worden aangebracht om het materiaal nog sterker en / of pluisvrij te maken. De gekozen bewerking is afhankelijk van de beoogde toepassing. Een open structuur geeft meer absorptiecapaciteit terwijl een wat vastere persing met een beschermlaag beter geschikt is als sterk en pluisvrij werkmateriaal.

De beste Absorbit sorbent voor elke toepassing

 
PP in diverse uitvoeringen

Zoals bovenstaand wordt weergegeven kan PP op allerlei manieren worden verwerkt voor verschillende toepassingen. Absorbit sorbents zijn leverbaar in talloze versies voor optimaal gemak en rendement voor elke specifieke toepassing. Hierbij een  overzicht van de verschillende productgroepen:

 • Basic sorbents: universeel toepasbaar basisproduct voor allerlei dagelijkse én preventieve toepassingen. Leverbaar als matten, rollen, kussens en slangen van verschillende afmetingen. Absorbeert alle vloeistoffen maar is minder geschikt voor zware chemicaliën.
 • Universal sorbents: als de Basic lijn echter van hogere kwaliteit, absorbeert álle vloeistoffen en is ook geschikt voor de meest agressieve chemicaliën.
 • Oil Only sorbents: speciaal voor het absorberen van brandstoffen en olie (kws), is waterafstotend en blijft drijven op water. Naast de reguliere matten, rollen, pillows en snakes ook leverbaar als gelamineerde rol en uiteraard als Oil Boom!
 • Multi Industrial sorbents: ijzersterke sorbents speciaal bedoelt als werkversie bij b.v. onderhoud- en reparatiewerkzaamheden. Leverbaar als matten of rollen waarop gewerkt, gelopen en zelfs gereden kan worden!
 • Spill Kits: compacte sets van diverse matten, rollen, kussens of snakes uit de Oil Only of Universal lijn. Deze sets zijn afgestemd op specifieke toepassingen voor b.v. een servicewagen of ter preventie bij en haven of op een schip.

Zie de omschrijving per productgroep voor meer details.

Voordelen sorbents t.o.v. korrels of granulaat

 
Absorptiegranulaat

PP Sorbents werken efficiënter dan absorptiekorrels:

 • PP Sorbents zijn gemakkelijk toepasbaar: mat, kussen of slang gewoon op of om de vloeistof leggen. Binnen enkele minuten wordt de vloeistof door het PP opgenomen. Vervolgens mat, kussen of slang eenvoudig oppakken en afvoeren. Bij chemische of brandbare vloeistoffen uiteraard wel letten op de persoonlijke bescherming en het gebruikte materiaal afvoeren als oliehoudend, chemisch en/of brandbaar afval.
 • PP is gemakkelijk mee te nemen en op te slaan: een pak van 100 matten weegt enkele kilo's (afm. 50 x 40 x 60 cm.) en kan 90 tot 100 lt.! vloeistof opnemen!
 • PP heeft een laag eigen gewicht en is dus ook veel goedkoper qua afvoerkosten.
 • In tegenstelling tot graulaat geen veroorzaakt Pp geen stofvorming / vervuiling machines en onderdelen etc.
 • Geen verspreiding door wegwaaien of doorlopen of -rijden.
 • PP is bruikbaar voor alle soorten vloeistoffen, selectief inzetbaar voor olie en brandstoffen en leverbaar in vele soorten en maten.
 • Ook zeer handig preventief te gebruiken, b.v. als matten op een werkbank, snakes rondom lekkende machines of kussens onder lekkende flenzen.