PractiFoam

 
VanDo PractiFoam
Oefening baart kunst, uiteraard ook in het geval van blussen met schuimvormende middelen. Het in bedrijf stellen en het werken met verschillende blussystemen, tussenmengers, straalpijpen of een Hosemaster op de verschillende pompsystemen vergt de nodige training. Het daadwerkelijk verspuiten van een hoeveelheid schuim geeft dan ook de beste indicatie of alles naar behoren functioneert en maakt een reële oefening mogelijk. Veel brandweerkorpsen zijn terughoudend met dergelijke trainingen vanwege de kosten van operationeel schuim en het feit dat op die manier onnodig milieubelastend materiaal wordt verspreid. Dat kan natuurlijk tot problemen leiden indien een daadwerkelijke inzet van SVM noodzakelijk is.

SVM: milieu (on-) vriendelijk?

 
SVM: milieu (on-) vriendelijk?
Milieu aspecten SVM:
Alle VanDo schuimtypes zijn goed biologisch afbreekbaar. Dat betekent echter niet automatisch dat ze ook milieu 'vriendelijk' zijn. Een effectief en universeel inzetbaar blusschuim moet nu eenmaal bepaalde chemische stoffen bevatten om in alle gevallen optimaal en effectief te functioneren. Bij een daadwerkelijke brand is het niet zo milieuvriendelijke effect van het blusschuim natuurlijk te verwaarlozen t.o.v. de (milieu en economische) schade door de brand zelf.

Voor 'droge' oefeningen zijn deze minder milieuvriendelijke en meestal prijzige componenten in blusschuim echter niet nodig.
VanDo PractiFoam bevat dezelfde synthetische basisstoffen als VanDo SynFoam met alle uiterlijke kenmerken van een AFFF schuim. Het leent zich derhalve ook prima voor het oefenen van de aansluitprocedures van de verschillende schuimarmaturen en het gewennen aan de daarbij behorende expansie, werplengte, filmvorming etc.

VanDo PractiFoam is een reëel oefenschuim dat milieuvriendelijker én goedkoper is dan operationele schuimsoorten.

Belangrijke kenmerken

 
Belangrijke kenmerken
Kenmerken VanDo PractiFoam:
VanDo PractiFoam / oefenschuim vertoont uiterlijk dezelfde kenmerken als operationeel schuim. Het ontbeert echter de belangrijke toevoegingen die zorgen voor de specifieke bluseigenschappen, herontbrandingsbescherming en compatibiliteit met b.v. koolwaterstoffen en alcoholen!
De effectieve bluscapaciteit van VanDo PractiFoam is derhalve gering en oefenschuim moet dus ook niet operationeel worden ingezet !

Evenals voor alle andere schuimconcentraten geldt dat oefenschuim niet mag worden vermengd met andere (operationele) schuimsoorten. Het is dan ook zeer belangrijk om apparatuur altijd direct na een oefening of inzet goed met schoon water door te spoelen. Schoonspoelen is overigens na elke schuiminzet van belang om verstoppingen in slangen, leidingen en apparatuur te voorkomen!

VanDo Uni-ProFoam, Uni-SynFoam en PractiFoam zijn verkrijgbaar in de volgende verpakkingen:
* 20 lt. en 200 lt. vaten
* 500 lt. of 1000 lt. pallet-containers
* 20.000 lt. tankwagen

Zie onze prijslijst voor de actuele prijzen.
VanDo SVM producten zijn uit voorraad leverbaar. Speciale condities, prijzen en voorraden zijn altijd bespreekbaar, uiteraard ook op regionaal niveau!

Navigatie

 
U bent hier: Product » SVM (blusschuim) » PractiFoam

Gerelateerde producten

 
Blusschuim
Uni-ProFoam
Uni-SynFoam

Neem contact op

 
Klikt u hier om informatie aan te vragen over dit product.