Uni-SynFoam

 
VanDo Uni-SynFoam
Synthetisch blusschuim is een kunstmatig product, vervaardigd van petrochemische componenten. Dit in tegenstelling tot proteïne schuim waarvan het basismateriaal uit organische (natuurlijke) grondstoffen bestaat. Door natuurlijke materialen op een kunstmatige manier te kopiëren worden uiteraard zoveel mogelijk van de sterke (blus-) eigenschappen van het originele materiaal benadrukt terwijl de slechte eigenschappen waar mogelijk worden geëlimineerd. Zo is een synthetisch schuim b.v. niet aan bederf onderhevig en behoeft dus ook geen conserverende en stabiliserende toevoegingen! Het productieproces is bovendien eenvoudiger (en dus goedkoper!) en beter te controleren waardoor vaak ook een meer homogeen en stabiel eindproduct ontstaat. (gemakkelijker aanzuigen, minder storingen etc.)

Bijzondere eigenschappen

 
Bijzondere eigenschappen
VanDo Uni-SynFoam > AR-AFFF-LT-6/6:
een multifunctioneel inzetbaar synthetisch blusschuimconcentraat.


VanDo Uni-SynFoam heeft bijna alle positieve kenmerken van de VanDo proteïne versie. De temperatuurbestendigheid is weliswaar iets minder maar dit synthetische schuim voldoet evenals VanDo ProFoam aan de hoogste schuimnormen n.l.: NEN-EN 1&2 en NEN-EN 1568 3&4, Klasse 1, niveau A !

AR-AFFF-LT-6/6 staat voor alcohol-bestendig, filmvormend schuim op synthetische basis, 6% bijmenging voor koolwaterstoffen én alcoholische brandstoffen en inzetbaar vanaf lage temperaturen!

Belangrijkste eigenschappen:
 • Goede bluseigenschappen
 • Koolwaterstof- én alcoholbestendig
 • Snel én stabiel filmvormend, hoge herontbrandingsbescherming
 • Inzetbaar bij temperaturen vanaf -15ºC.
 • Geschikt voor zwaar-, middelzwaar én lichtschuim.
 • Homogene en stabiele samenstelling.
 • Houdbaarheid 15 jaar bij juiste opslag.
 • Ook geschikt als bijmenging voor o.a. het 'impregneren' van vaste brandstoffen.

Samenstelling en kenmerken

 
Samenstelling en kenmerken
Samenstelling en kenmerken van VanDo alcoholbestendig synthetisch filmvormend blusschuim:

Synthetisch blusschuim bestaat o.a. uit chemische bestanddelen en oppervlakte actieve stoffen. Het doel is om zo snel mogelijk een dampdichte deken over de brandende vloeistof aan te brengen die vervolgens zolang mogelijk stabiel moet blijven. Daarvoor moet het schuim dus met zo min mogelijk weerstand over de brandende vloeistof uitstromen en moet vermenging van het schuim met die vloeistof worden voorkomen. Dezelfde additieven als bij proteïne schuim zorgen voor een snelle en soepele vloeiing, alcohol-bestendigheid en een betere inzetbaarheid bij lage temperaturen.
(zie samenstelling VanDo Uni-ProFoam)

Uiteraard is deze AFFF versie ook geschikt voor het blussen van vaste stoffen (klasse A branden). Daarbij wordt synthetisch schuim ook vaak in zeer kleine percentages (van 0,1 tot 1%) toegevoegd aan een 'gewone' waterstraalpijp. Het schuim verlaagt daarbij de oppervlaktespanning van het water met als gevolg:

 • Een fijnere waternevel die veel meer hitte 'absorbeert' en dus sneller koelt c.q. blust.
 • Het water dringt gemakkelijker en dieper in b.v. hout met wederom een snellere koeling en grotere bluskracht met minder water!

Verpakking / bestellen

 
VanDo Uni-ProFoam, Uni-SynFoam en PractiFoam zijn verkrijgbaar in de volgende verpakkingen:
 • 20 lt. en 200 lt. vaten
 • 500 lt. of 1000 lt. pallet-containers
 • 20.000 lt. tankwagen
Zie onze prijslijst voor de actuele prijzen.
VanDo SVM producten zijn uit voorraad leverbaar. Speciale condities, prijzen en voorraden zijn altijd bespreekbaar, uiteraard ook op regionaal niveau!

Navigatie

 
U bent hier: Product » SVM (blusschuim) » Uni-SynFoam

Gerelateerde producten

 
Blusschuim
Uni-ProFoam
PractiFoam

Neem contact op

 
Klikt u hier om informatie aan te vragen over dit product.