Calamiteitenpomp

 
VanDo Calamiteitenpomp
Bij ongevallen waarbij gevaarlijke (brand-) vloeistoffen kunnen vrijkomen kan het overpompen van deze stoffen naar een veilig reservoir van levensbelang zijn. Denk aan een voertuig met een beschadigde benzine- of dieseltank waardoor slachtoffers en hulpverleners gevaar lopen of waardoor het voertuig ook niet veilig kan worden afgevoerd. Of een ongeval waarbij een vat met een gevaarlijke chemische vloeistof is lekgeraakt. De ideale oplossing is nu voorhanden: de VanDo Calamiteitenpomp!

Met behulp van deze lichte en compacte persluchtgedreven pomp kunnen nagenoeg alle gevaarlijke vloeistoffen snel en veilig worden weggepompt!

Algemeen

 
Algemeen
De VanDo Calamiteitenpomp is compact en snel inzetbaar:

De VanDo Calamiteitenpomp is een compacte perslucht-membraan pomp waarmee snel en veilig nagenoeg alle gevaarlijke en / of brandbare vloeistoffen kunnen worden verpompt. De handzame pomp die eenvoudig door één persoon kan worden bediend heeft een capaciteit van 25 lt./min. Met één 300 bar luchtfles kan tot 250 lt. vloeistof worden weggepompt. Uiteraard kan ook elk ander perslucht-medium (4-8 bar) als krachtbron worden toegepast.

Uitvoering

 
Uitvoering
De VanDo Calamiteitenpomp als complete set:
De VanDo Calamiteitenpomp wordt geleverd in een handzame koffer waarin de pomp met alle noodzakelijke accessoires is opgeborgen. De set bestaat naast de pomp zelf uit 2 zuigslangen en een persslang, een 300 bar reduceerventiel, een persluchtslang, een aansluitventiel voor het (remlucht-) systeem van een vrachtauto en twee aardkabels. Daarmee is deze set zodanig compleet dat alleen nog een (adem-) luchtfles of een andere persluchtbron nodig is om de meest voorkomende pompwerkzaamheden uit te voeren.

Standaard VanDoClean versie:
De VanDo Calamiteitenpomp wordt standaard compleet met koffer en alle bovengenoemde accessoires geleverd:
Bestelnummer: 19060

Teflon membraan optioneel:
De pomp is standaard uitgevoerd met een nitrilrubber membraan. Optioneel is ook een versie leverbaar met teflon membraan voor een nog betere chemische bestendigheid. Een complete chemische bestendigheidslijst met o.a. de verschillen tussen de NBR en de PTFE uitvoering is uiteraard beschikbaar.

Meerdere uitvoeringen:
De pomp is ook leverbaar in een versie die 50 lt. per minuut kan verpompen.
Bovendien zijn er binnen dit programma nog diverse andere pompsoorten beschikbaar zoals speciale vatpompen voor verschillende vloeistoffen.

Technische specificaties

 
Technische specificaties:

Pomptype:perslucht membraanpomp
Pomphuis:gietaluminium, hard geanodiseerd
Klepkogel: PTFE (teflon)
Klepveren:RVS
Membraan:NBR Nitrilrubber (optioneel: PTFE / teflon)
Capaciteit:ca. 25 lt./min.
Gewicht:ca. 2,3 kg.
Afm. koffer (LxBxH):460x350x170 mm.
Gewicht koffer compleet:ca. 8 kg.


Wij verzorgen graag een vrijblijvende demonstratie om u het gemak van de VanDo Calamiteitenpomp te tonen!

Navigatie

 
U bent hier: Product » Spill Control Producten » Calamiteitenpomp

Neem contact op

 
Klikt u hier om informatie aan te vragen over dit product.