Herbruikbare Olieschermen

 
OBC 7½ > gemakkelijk draagbaar (12 kg!)

De VanDo Oil Boom Compact (OBC) is een lichtgewicht en compact herbruikbaar oliescherm, speciaal bedoeld voor de inzet op rustig binnenwater als sloten, kanalen, rivieren en havens. De hele set (7½ mt.) is in een handige draagtas gemakkelijk door één persoon te dragen en dus snel inzetbaar bij een olielekkage op oppervlaktewater. Het scherm is eenvoudig koppelbaar zodat elke gewenste lengte (x maal 7½ mt.) te realiseren is. Na gebruik de eventuele verontreiniging afspoelen met b.v. AQUAQUICK 2000 en het scherm is meteen weer gereed voor een nieuwe calamiteit. Dit oliescherm is uiteraard ook preventief inzetbaar bij b.v. onderhoudswerkzaamheden aan bruggen e.d. Vanwege de compacte afmeting past het scherm gemakkelijk in een onderhouds- of brandweervoertuig of zelfs in een kofferbak van een personen- / servicewagen!

Eigenschappen Oil Boom Compact

 
Oil Boom Compact 7½ mt. scherm!
  • Sterke kunststofconstructie, grote treksterkte, schuimgevuld drijflichaam, ø 10 cm.
  • Solide schort (15 cm. diep) met ketting verzwaard voor stabiele ligging
  • Lengte 7½ mt., lengtes onderling snel, eenvoudig en lekvrij te koppelen tot elke gewenste lengte
  • Gewicht complete set: 12 kg
  • Eenvoudig te reinigen voor hernieuwde inzet
  • Compact opvouwbaar, optioneel handige draagtassen leverbaar voor 1 of 2 OBC's.

Informeer naar alle opties en prijzen via 'contact'.

Basic Oil Booms

 
Basic Oil Boom, gemakkelijk koppelbaar d.m.v. ASTM

VanDo Basic Oil Booms zijn wat sterker dan de OBC en daardoor geschikt voor het overbruggen van grotere lengte's. Daarbij kan dit oliescherm ook wat meer golfslag verdragen, mede door de grotere diepgang tot 60 cm à 70 cm. (totale hoogte max 90 cm.) De specifieke kenmerken van de Basic Oil Booms:

  • Sterk maar toch lichtgewicht dus gemakkelijk te hanteren
  • Standaard lengtes van 20 meter, d.m.v. ASTM koppeling koppelbaar tot elke lengte of eindeloze ring, b.v. om een lekkend vaartuig 'in te pakken'
  • Leverbaar in 5 hoogtes van 35 tot 90 cm. (diepgang 20 tot 60 cm.)
  • Geschikt voor plaatsing op een haspel!

Light Oil Booms

 
Light Oil Booms, licht én sterk!

Light Oil Booms zijn geschikt voor toepassing op binnenwateren en 'off shore' voor het zwaardere werk bij nog meer stroming en golfslag. Dit solide scherm met een standaard lengte van 20 mt. en van 35 tot 110 cm. hoog is ook leverbaar in andere lengtes van 5 tot 50 mt. De draught of diepgang is 2/3 x de totale hoogte dus max. 75 cm.

Met een treksterkte van 9 ton kunnen ook langere lengtes (eventueel gekoppeld d.m.v. de U-bolt of ASTM connectors) van dit oliescherm probleemloos naar de benodigde locatie worden 'gevaren'. Dit scherm van nederlands fabrikaat is sterk, UV bestendig en gemakkelijk te onderhouden.

Voor meer informatie, ook m.b.t. afwijkende olieschermen of andere vragen zijn wij u graag van dienst. Zie 'contact' of download onze catalogus via tabblad 'noviteiten'.

Neem contact op

 
Klikt u hier om informatie aan te vragen over dit product.