Lekopvang: compact / mobiel

 
Spill Bag 15 onder lekkende auto

Ongevallen en lekkages zijn onvoorspelbaar, altijd onverwacht en nooit hetzelfde. VanDoClean / Absorbit biedt een breed scala op opvang- en afdichtmaterialen die licht en compact opvouwbaar en dus overal snel inzetbaar zijn. Zie onderstaande infoblokken maar ook onze catalogus voor alle details!

Spill Bags zijn licht en compacte polyethyleen opvangzakken die weinig bergruimte vragen maar kunnen wel relatief grote hoeveelheden vloeistoffen opvangen. Ze kunnen in nagenoeg alle situaties worden toegepast. B.v. onder de benzinetank van een auto met as aan de grond in een schuin talud.

De Spill Bag 15 (50 x 110 cm., max. 15 lt.) heeft een ingebouwde terugslagklep die opgevangen vloeistof vasthoud zodat de gehele zak na gebruik gemakkelijk in één keer is af te voeren.

De Spill Bag 100 (98 x 100 cm., max. 100 lt.) is ook opvouwbaar, zelfoprichtend en kan ook in nagenoeg elke situatie worden geplaatst. Geschikt voor b.v. grotere (diesel-) olietanks zoals bij vrachtauto's, landbouw- en grondverzetmachines. Dit model zal meestal eerst leeggepompt moeten worden alvorens de vloeistof en zak kunnen worden afgevoerd. (zie o.a. de VanDo Calamiteitenpomp!).

Chemische bestendigheid:
De Spill Bags zijn bestand tegen brandstoffen, olie en vele chemicaliën. Uitgebreide chemische bestendigheidslijst op aanvraag beschikbaar.

Besteleenheid:
Spill Bag 15: Doos à 10 stuks / bestelnummer 9036
Spill Bag 100:  Set à 5 stuks  / bestelnummer 9037

Flexberms, opvouwbare lekbakken

 
Flexberm, overal snel inzetbaar

De Flexberm is een 'opvouwbare lekbak' van een sterk maar  licht en soepel PVC materiaal. De flexberm is ontworpen om op elke plaats snel en effectief vloeistoffen op te vangen die zouden kunnen lekken bij voertuigen, machines, motoren, pompen etc.
Met de flexberm beschermt u de (harde) ondergrond van uw werk- of parkeerplaats of de (zachte) bodem en het grondwater bij onderhoud, reparatie of schoonmaakwerkzaamheden waar dan ook op locatie. Deze draagbare lekbak wordt ook vaak preventief ingezet onder pompen, compressoren of aggregaten die in de buitenlucht staan opgesteld bij b.v. een bouwplaats of evenement. Voorkom milieuschade (-claims!) vanwege lekkende olie of brandstof!

De zijwanden van de Flexberm zijn voorzien van een speciaal veermechanisme - u kunt er dus gewoon een pallet met vaten, een aggregaat of een complete auto inrijden zonder de zijkanten open te maken. Deze veren automatisch terug naar de vertikale beginstand.

De Flexberm is leverbaar in diverse standaard maten vanaf 120 x 180 cm. tot 450 x 2000 cm. met een opvangcapaciteit tot 22.500 liter! Vervolgens zijn losse grondzeilen leverbaar voor extra bescherming en kan de Flexberm ook in elke gewenste afmeting op maat worden gemaakt!

Overmaats vat

 
De Poly-Overpack 95 met 200 lt. vat

Voor de berging van (lekkende) vaten tot 200 lt. is een overmaats vat leverbaar. Deze Poly Overpack 95 met UN keur is voorzien van een goed afsluitbaar schroefdeksel en heeft een netto inhoud 360 lt. (afm. ø 660/810 x 1050 mm. bestelnr. V3028)

Leeg is het vat eenvoudig door één persoon te verplaatsen. Indien gevuld kan het vat worden verplaatst met een heftruck.
Uiteraard zijn deze vaten ook geschikt voor de opvang en / of afvoer van allerlei verontreinigde materialen, chemische (vloei-) stoffen etc. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden!

Opvouwbaar basin 1500 lt.

 
Opvouwbaar basin 1500 lt.
Dit opvouwbare Spill Basin is licht in gewicht (15 kg!) en compact van afmeting dus gemakkelijk op te slaan of mee te nemen. Met een inhoud van 1500 lt. zijn er veel mogelijke toepassingen zoals b.v. het tijdelijk opslaan van gevaarlijke of verontreinigde vloeistoffen. Dit model is slechts één van de vele mogelijkheden op het gebied van (opvouwbare) opvangbasins. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden!

Opvouwbaar basin 5000 lt.

 
Opvouwbaar basin 5000 lt.

Dit Spill Basin heeft een inhoud van maar liefst 5000 lt. Toch is ook dit model vrij compact opvouwbaar en met een gewicht van 39 kg. nog steeds redelijk verplaatsbaar!
Het materiaal is sterk en temperatuurbestendig. Wederom geschikt voor vele doeleinden zoals b.v. de opslag van schoon of verontreinigd (drink / blus) water en allerhande andere (gevaarlijke) vloeistoffen.