Lekafdichtingsmaterialen

 

Lekkende leidingen, vaten of tanks kunnen tot gevaarlijke situaties leiden voor de omgeving en het milieu. Lekafdichtmaterialen worden ingezet om lekkages snel te stoppen zodat de schade zoveel mogelijk wordt beperkt! Vloeistoffen die niet weglekken kunnen tenslotte ook geen (milieu-) schade aanrichten! VanDoClean biedt een uitgebreid scala aan lekafdichtingsmaterialen. Zie de onderstaande infoblokken of raadpleeg onze catalogus voor alle mogelijkheden en prijzen. Vraag onze catalogus aan via 'contact' of download de PDF versie via het tabblad 'noviteiten'.

Magic Bond raparatie putty

 
Magic Bond putty

Magic Bond is een 2-componenten epoxy-putty voor spoed-reparaties van scheuren en gaten in vaten, tanks, leidingen etc. Magic Bond hecht op metaal, hout, beton, glasfiber, keramiek etc. en wordt zowel 'solo' als in combinatie met houten pluggen, wiggen of kegels toegepast. Magic Bond is bestand tegen olie, brandstof en niet agressieve chemcaliën en toepasbaar op vochtige ondergronden, zelfs onder water!

Magic Bond repair putty, stick à 114 gr., bestelnr. 9030

The Rupture Seal Set

 
Rupture Seal

The Rupture Seal Set is de nieuwste loot tussen alle VDC afdichtmaterialen. Deze set bestaat uit 3 verschillende handzame lekafdichters waarmee razendsnel gaten van ø 10 tot ø 50 mm alsmede scheuren tot 12 cm lang, in vaten en tanks kunnen worden afgedicht. Het principe is gelijk aan de VanDo Lekstopper: een pal haakt achter de tankwand waarna d.m.v. een tierap-principe het siliconen afdichtkussen tegen het lek in de tankwand wordt getrokken. Binnen enkele seconden wordt hiermee een lekkage gestopt! Het is ook bij dit product weer de eenvoud en snelheid die haar toegevoegde waarde geeft in een breed scala aan lekafdicht opties. Uiteraard is het siliconen afdichtkussen bestand tegen brandstoffen en de meest voorkomende chemicaliën. Zie ook onderstaande demofilms voor meer informatie en extra info.

Houten pluggen-, kegel- en wiggensets

 
Houten pluggen- en wiggenset

Deze houten pluggen-, kegel- en wiggensets met diverse oplopende maten zijn onmisbaar om snel gaten in lekkende vaten, tanks, leidingen of slangen af te dichten. Een  dieseltank van een vrachtwagen kan honderden liters diesel bevatten. Denk aan Jantje met zijn vinger in de dijk: laat u niet verassen! Pluggen, kegels en wiggen: goedkoop, simpel, snel, doeltreffend!

- Set pluggen klein (9 st., Ø 12½-19 mm), bestelnr. 9032

- Set pluggen groot (10 st. , Ø 10-46 mm), bestelnr. 9033

- Kegelset (10 stuks, Ø10-Ø90 x 300 mm), bestelnr: 9034

- Wiggenset (10 st., 50-200 x 70 x300 mm. bestelnr: 9035

Conische Stoppers

 
Conische Stoppers in 3 afmetingen

Conische Stoppers zijn zeer geschikt om snel lekkende leidingen of openingen als afvoerputjes af te dichten om (weg-) lekken te voorkomen. Deze stoppers van stevig urethaan zijn chemicaliënbestendig en na gebruik eenvoudig te reinigen met water en zeep, dus gereed voor hergebruik. De Conische Stoppers zijn leverbaar in 3 maten, t.w.: 2"(± Ø 5 cm), 3"(± Ø 7½ cm) en 4"(± Ø 10 cm). Zie onze catalogus voor meer details en / of vraag meer info en prijzen op via 'contact'. 

Putafdicht- of drainsealmatten

 
De drainsealmat voorkomt weglekken in een rioolput

Het weglekken van gevaarlijke vloeistoffen naar het riool is gemakkelijk te voorkomen d.m.v. een VanDo putafdichtmat. Deze matten van chemicaliënbestendig urethaan zijn zeer soepel en hebben een éénzijdige kleeflaag. Hierdoor zijn putdeksels op allerlei ondergronden eenvoudig af te dichten door de mat simpelweg op de putdeksel te leggen. De VanDo drainsealmatten zijn leverbaar in 4 afmetingen, t.w.: 40x40, 60x60, 80x80 en 100x100 cm.

Zie voor alle details qua uitvoering en prijzen onze catalogus of vraag gerichte informatie op: zie tabblad 'contact'.

Spill Berm

 
De Spill Berm voor een rioolput op een asfaltweg

Voorkom dat een lekkage zich uitbreid of verplaatst naar een andere plek, ruimte of een riool d.m.v. de Spill Berm. Dit kleverige en zeer soepele materiaal is chemicaliën-bestendig en dicht direct af op nagenoeg elke ondergrond. Het materiaal kan in elke vorm worden gebogen, b.v. om een machine zodat daar geen vloeistof onder kan weglekken. Voor specifieke situaties is de Spillberm met een mes eenvoudig op maat te snijden. Na gebruik eenvoudig afspoelen met water en zeep: gereed voor hergebruik.

Afmeting: 300 x 10 x 7 cm., bestelnr.: 9040-C

T-Barier

 
Met een heftruck over de T-barier

De T-Barier is een permanente oplossing om te voorkomen dat vloeistoffen weglekken of die juist tegen te houden. Denk aan een barrière rondom een opslag van gevaarlijke stoffen zodat gelekte vloeistoffen nooit verder kunnen wegstromen. Anderzijds kan de T-barier voor een roldeur voorkomen dat b.v. regenwater in een (magazijn-) ruimte stroomt. De T-Barier wordt met afdichtkit vast op de ondergrond geschroeft. Vervolgens kan daar gewoon overheen gereden worden met voertuigen of hefrucks. De T-Barier is leverbaar in lengtes van 3 meter, 11 cm. breed en 5 cm. hoog. D.m.v. speciale hoek- en verlengstukken is elke vorm of lengte te overbruggen. Informeer vrijblijvend naar prijs en mogelijkheden via 'contact'.

Opblaasbare Rioolafsluiters

 
Riool afsluiters in alle soorten en maten

Bij onderhoudswerkzaamheden of calamiteiten waarbij gevaarlijke vloeistoffen dreigen weg te spoelen in of uit het riool zijn deze rioolafsluiters een onmisbaar hulpmiddel. VanDoClean voert de professionele lijn van Lansas rioolafsluiters die vanwege de dubbele nylon bewapening tot 3 bar opblaasbaar zijn. Hiermee zijn rioolputten en -buizen van Ø 45 tot 1000 mm snel en gemakkelijk af te sluiten.

De Lansas rioolafsluiters zijn leverbaar in diverse afmetingen en zowel in dichte uitvoering als met een flexibele doorvoer. Met de laatste versie kunnen vloeistoffen waar nodig gecontroleerd worden afgevoerd of geloosd. Elke afsluiter wordt standaard geleverd met een 3 mt. vulslang met een autobandventiel en extra nylon trekkoord.

Optioneel is ook een vulslang met manometer en ontluchtventiel leverbaar voor aansluiting op een compressor of een luchtfles met reduceerventiel. Zie voor alle details qua uitvoering en prijzen onze catalogus of vraag gerichte informatie op: zie tabblad 'contact'.

VanDo Lekstoppers!

 
De unieke VanDo Lekstopper!

Om snel grotere gaten of scheuren in tanks af te dichten is de unieke VanDo Lekstopper het meest ideale instrument. D.m.v. een doordachte wig / exentriek constructie kan een scheur tot 20 cm. binnen 3 seconden worden afgedicht! Vergeet langdurig gestoei met spanbanden en hefkussens. Kies voor de 1-2-3 (sec!) oplossing van de VanDo Lekstopper!

Omdat dit bijzondere apparaat een optimale toelichting verdiend hebben we daarvoor een apartie hoofdgroep gemaakt. Zie: Lekafdichting > Lekstopper! onder 'Spill Control Producten'.