AQUAQUICK 2000 SP

 
Industrieël ontvetten > AQUAQUICK 2000 SP

AQUAQUICK 2000 SP is een universeel / industrieel reinigingsmiddel met dezelfde milde eigenschappen als AQUAQUICK 2000 wegdekontvetter. De SP versie is echter licht alkalisch, snel scheidend en daardoor beter geschikt voor lozing via een olie- en waterafscheider. In verdunde vorm is AQUAQUICK 2000 SP pH-neutraal en heeft daardoor niet de slechte eigenschappen van sterk alkalische middelen! Zo is Aquaquick 2000 SP b.v. niet irriterend voor huid en luchtwegen en tast het (non-ferro-) metalen niet aan!

Unieke ontvetter met bijzondere eigenschappen!

 
Veilig en snel vloeren reinigen met AQ 2000-SP

Unieke eigenschappen AQUAQUICK 2000 SP:

 • Prima ontvettende eigenschappen
 • Volledig biologisch afbreekbaar
 • Gebruiks- en huidvriendelijk (dermatologisch getest)
 • pH-neutraal, niet giftig, niet brandbaar
 • Geen schadelijke dampen bij verhitting
 • Voorkomt en verwijdert kalkaanslag
 • Tast reinigingsapparatuur niet aan!
 • Goed scheidend vermogen in olie- en vetafscheiders
 • Onbeperkt houdbaar (vorstvrij opslaan)
 • Sterk concentraat, 1:20 tot 1:250 met water verdunnen
 • Geschikt voor nagenoeg alle ontvettingswerkzaamheden zoals het reinigen van machines, onderdelen, voertuigen, vloeren etc.

Onderzoeksrapporten bevestigen eigenschappen!

 
AQ-SP: veilig voor mens, materieel en milieu!

De unieke eigenschappen van AQUAQUICK 2000 SP worden o.a. bevestigd door relevante onderzoeksrapporten:

 • TNO Delft: milieuhygiënische aspecten: AQUAQUICK 2000-SP is onschadelijk voor waterorganismen, goed biologisch afbreekbaar, veroorzaakt geen schadelijke effecten op lange termijn
 • TNO Delft: dermatologische aspecten: AQUAQUICK 2000-SP is onschadelijk voor huid en luchtwegen

Multifunctioneel toepasbaar

 
AQUAQUICK 2000-SP in een dompelmachine

O.a. door de toevoeging van minerale zouten is AQUAQUICK 2000-SP zeer geschikt voor allerlei reinigings- en ontvettingstoepassingen in fabrieken, garages, werkplaatsen, servicediensten etc. AQUAQUICK 2000-SP is daarbij zowel handmatig als machinaal inzetbaar zoals d.m.v. schrobmachines of ontvettingsbaden. Denk daarbij aan het ontvetten van onderdelen of machines, reinigen van vloeren, voertuigen etc.

Ook voor het reinigen van buitenterreinen (b.v. parkeer- of rangeerterreinen, platforms) waarbij wordt geloosd via een olie- en waterafscheider is AQUAQUICK 2000 bij uitstek geschikt.

Veilig in gebruik / sterk concentraat

 
AQ 2000-SP bij reiniging van een scheepsdek

AQUAQUICK 2000 SP is nagenoeg pH-neutraal:

AQUAQUICK 2000 SP heeft als sterk concentraat een pH-waarde van 8,3. In de gemiddelde verdunningsverhouding van 1:50 tot 1:100 is de pH-waarde 7 tot 7,5 ofwel neutraal. Vanwege dit zeer milde karakter is AQUAQUICK 2000 SP absoluut veilig in gebruik. Het middel is niet prikkelend of irriterend en behoefd derhalve ook geen speciale aanduidingen voor verpakking, transport of verwerking. Ook materialen zijn geheel veilig. AQUAQUICK 2000-SP tast b.v. geen laklagen aan en veroorzaakt geen corrosie op non-ferro metalen.

Geleverd als sterk concentraat:
Door het sterke concentraat licht met water te verdunnen (minimaal 1:20 voor zware verontreinigingen) of juist zeer ruim (tot 1:250 verdunnen voor lichte verontreinigingen) is AQUAQUICK 2000 SP voor nagenoeg elke reinigings- of ontvettingsklus zeer effectief en veilig inzetbaar.